2. maalis, 2017

Talvi alkaa antaa tilaa keväälle

Vuoden vaihde tuli ja meni, perheeseen saapui uusi pelastettu kissa Kisu. Vuodenvaihde meni sen totuttamiseen talon tavoille ja koiriin sekä Hemppaan ja Mimmiin.

Tammikuussa kävin turistina Turun näyttelyssä, yrityksenä Myyn viimeinen serti, mutta jäi hilkulle ja PN2, vara-serti tuloksena. No metsästys jatkuu keväämmällä. 

Helmikuussa hoidettiin vähän omaa terveyttä ja käytiin leikkauksessa, sen takia alkuvuosi aika hiljaiseloa ollutkin.  14.2. Ystävänpäivänä tuli taloon uusi rotu. Braque D'Auvergne eli Auvergnenseisoja Pati. Lähinnä isännän koira, mutta kyllä kai se kehiin täytyy viedä siltikin :) Joten nyt pääsääntöisesti menee aika taas kärrätessä pentua ulos ja sisään ja yrittäessä kouluttaa siitä metsäkoira. Täytyy kyllä sanoa, että on ääreis nopeasti oppiva ipana, vielä kun ite osais kouluttaa oikein :) Onneksi on hyvä kasvattaja, niin voi häneen tukeutua ongelmatilanteissa. 

Tinka oli terapiakoirana muutaman kuukauden Jarin siskon perheessä (heidän koiransa jouduttiin jouluna lopettamaan). Nyt sitte odotellaan juoksuja Tinkallekin. Kotona oli aika hiljasta, kun ei ollu kun enkut Jamppa, Penni ja Bea sekä mummo-rotikka Tessa (joka edelleen muuten mennä porskuttaa, ei ihan täydellä kunnolla, mutta kivuttomana kuitenkin). 

Juoksuja odoteltiin ja odoteltii jo tammikuussa, no eihän se niin tietystikään mene kun odottaa ja olettaa, joten tammikuussa aloitti ainostaan Meeri (laina koira) juoksun ja se on astutettu. Nyt maaliskuussa vihdoin Harmi aloitti juoksun viime viikolla, joten ensi vikolla todennäköisesti astutuspuuhissa. Eli pentusia mahdollisesti luvassa huhtikuussa tai toukokuussa :) 

Maalis-huhtikuulle myös muutamia näyttelyitä, ainakin Lahteen 25. - 26.3. molempina päivinä (lauantaina enkut, sunnuntaina heelerit), 2.4. Jämijärvi (enkut). Saapi tulla nykäsemään hihasta kehän laidalla :)