23. syys, 2017

Syyskuuta 2017

Kesä hujahti sadetta ja tuulta pidellessä ja sitä auringonpaistetta odotellessa, eli kesä ei tänä vuonna oikein tullutkaan. Mutta muuten oli todella vilkas kesä: pentueita oli useampia ja vaikka ne pennut aina yhtä ihania ovatkin, niin kyllä niissä työtä on todella paljon! Jossain kohtaa oikeasti huokasi helpotuksesta, kun kaikki lähtivä omiin koteihinsa. 

Mutta ihana on ollut kuulla pentujen kuulumisia ja nyt pikkuhiljaa aletaan näyttelykauttakin avaamaan. 

Myy (Flame Ear's Min Rin-Mon) on ilmoitettu Hyvinkään pentunäyttelyyn 8.10.
Tekla (Flame Ear's Wildrose Eglantina) on aloittanut agilityn harrastamisen ja on aikamoinen vauhtineiti. 
Messukeskuksen pentunäytelyyn 9. - 10.12. on menossa ainakin Milo (Flame Ear's Warrior From Ireland) ja Nuppu (Flame Ear's Beltaine)

Tinka heeleri (Pinpoint Infiniti) sai myös pennut kesällä ja niitä käytiin palluttamassa kasvattajan luona muutamaan kertaan. Aivan ihana mamma-koira oli Tinka ja samanaikaisesti äidillään Pinnillä oli myös pennut, joten 11 pennun hoitokin sujui hienosti ristiin ja hermo ei mennyt missään kohtaa. Pennut tosin imivät Tinkan aivan kuiviin ja kotiuduttuaan elokuussa alkoi kunnon ruokintakuuri ja turkin kasvatus maraton :) Nyt jo syyskuun lopulla (1 kk kotiutumisesta) alkaa olla aivan näyttelykunnossa, turkkikin kasvanut normipituuteensa. Täältä tullaan viimeisen sertin metsästykseen!

Myy (Flame Ear's Kissy Suzuki) on parantunut vain vanhetessaan, 2 x ROP ja 1 x VSP sijoitus toukokuun jälkeen, viimeinen Cacib ja sitä myöten C.I.B. anomus sisällä FCI:ssä. 

Myös Pyry (Flame Ear's Peppercorn) on toukokuun jälkeen ollut 4 x VSP ja 2 Cacibia jo taskussa! Aivan upeita lupaavia koiria putkahdellut kasvateista. 

Riemu otti oikein kesän näyttelyturneen Sarin kanssa:
Helsinki 28.7., Seinäjoki 12.8. Vantaa 26.8. ja Muurame 10.9.  Kolmesta peräkkäisestä näyttelystä ROP ja neljännestä PN2! Huikea suoritus!!!! Nyt jännätään loppuvuoden Jyväskylä ja Messari rutistukset vielä!

Jo perinteiseksi muodostuneessa Terrieri yhdistyksen päänäyttelyssä TerriERIssä 26.8. 
Riemu (Flame Ear's Sweetheart Rose) vetäsi potin kotia ja oli ROP 33 koiran joukosta!! 
Bea (Flame Ear's Beatrix) veresti näyttelymuistoja ollen PN3
Kasvattajaryhmä KASV4
Muut sai ERIä tai EHta. Pinja pirpanakin pääsi tutustumaan vähän näyttely ympäristöön tulevia näyttelyjä ajatellen. 

Rotuyhdistyksen perinteinen PikkuMusta Show oli tänä vuonna Lahdessa 2.9. Tuomarina Tuire Kaimio

Meiltä oli 10 koiran ryhmä rämä paikalla ja Raisa (Flame Ear's Grains Of Paradise) vetäsi siellä Kotikoiraluokan VSP sijoituksen. Pixien (Yurrugar Next Top Model) jälkeläisluokka oli BIS2, Salli (Flame Ear's Roederer Cristal) oli PN4, Kasvattaja ryhmä oli KASV4. 

Patin kesä meni pitkälti jalkaa potiessa. Kaksi kertaa ehti pentukehässä käydä, mutta toukokuussa pihalla riehuessan telottu varvas kiusasi aika tavalla ja ontui ja oli kolmi jalkainen useamman päivän. Ontuminen jatkui vaihtelevasti, selkälinja köyristyi ja ravi oli epäpuhdasta. Käytettiin Pati poikaa hierojalla ja eläinlääkärissä 3 kertaa. Lopulta melkein koko koiran kuvattua löytyi vihdoin syy ontumiseen: keskimmäisen varpaan sivusiteen olivat revähtäneet. Kipulääkekuuri ja täyslepoa ja tukisidoksen kanssa pikkuhiljaa rasituksen aloitusta. Nyt alkaa poju olla taas siinä kunnossa, että voi aloittaa näyttelyt. 

Kesän pentutassujen teputuksen lisäksi oli myös ikäviä uutisia, kaksi koiraa menehtyi onnettomuuksissa. Osanottomme molempien rakkaiden koirien perheille <3

Tänään oli Tinkalla (Pinpoint Infiniti) luonnetesti Raisiossa. Aika odotetusti selvitti testin kepeästi ja erittäin hienoin tuloksin 142 pistettä! Siellä Tinka näki myös viime kesän rakkauspakaus Sakko-pojankin! Kyllä oli niin ihana jälleenäkeminen äidillä ja pojalla <3 Ja aivan ihastuttava pikkumies!

Ja ettei elämä käy liian seesteiseksi, niin pentuja odotellaan mahdollisesti syntyväksi marraskuun lopulla enemmän yhdistelmästä Pentuesuunnitelmat sivulta. 

Ihanaa lämmintä ja aurinkoista syksyn jatkoa kaikille!