29. loka, 2017

Petotestissä 28.10.2017

Aamupimeässä klo 7.40  starttasi auto kotoa (ensin tietysti piti etsiä tuulipuvunhousuja, goretex kenkiä, hihnoja ja todeta, ett auto oli niin täynnä talvirenkaita jne, ettei muut turistikoirat kuitenkan päässy mukaan kun autoon ei saanu häkkejä viriteltyä) kohti Metsämäen ravirataa. Ensimmäisen koiran aika oli 9.30 ja tuntia ennen piti paikalla olla. Muutaman koiran ehdin katsoa ennen omaa suoritusta Tinkan kanssa. 

Karhu testi oli ensinnä. Ja olihan aika jännää touhua. Tinka (Pinpoint Infiniti) nappasi karhun paskat parempiin suihin kun piti vain nuuhkaista ja sit jatkettiin matkaa täyttä ravia. Karhu sai raivokkaat haukut ja Tinka piti etäisyyden kokoajan hyvänä ja pysytteli mun ja karhun välissä. Todella urheasti ja rohkeasti pieni heeleri tyttö kaikki karvat pystyssä yritti saada karhua muuhun suuntaan valehyökkäyksellä. Testin lopussa huomion kiinnitti ravihevonen joka jolkotteli aukion laidalla ja mietiskeli, että pitäisiköhän tuotakin käydä haukkumassa, mutta jätti sitten rauhaan (Tinka ei ole eläessään hevosta nähnyt) Tinka sai kunnon aplodit suorituksensa jälkeen. Ja paistatteli toki muitten ihailussa ja paineli rinta rottingilla etiäpäin. 

Iltapäivällä oli sitten Susitesti. Tinka toimi jälleen samalla tavalla kuin karhun kanssakin, vähän liiankin rohkeasti ja välimatka jäi lyhyeksi. Kunnioitus sutta kohtaan ei ollut läheskään samaa määrää kuin Karhua, jota selkeästi kunnioitti. Todella hieno suoritus tämäkin.

Jamppa (Yurrugar Secret Agent) sitten toimikin aivan toisella tavalla. Se jähmetty suden nähtyään aivan paikalleen, oli kuin olisi 10 kg punnukset olleet jaloissa. Liikkui ehkä 10 cm koko testin aikana paikaltaan. Tuijotteli ihan johonkin muualle kun sutta päin. Välillä meni jopa mun taakse ja kurkisteli sieltä ja Jampan mielestä sanoma oli selvä: hoitele siä mamma tuo peto, miä en nyt vaan PYSTY!

Bea (FE Beatrix) toimi loistavasti Suden kanssa, samoin Karhun kanssa (karhu osiota en enää nähnyt, koska jouduin lähtemään kotiapäin siinä kohtaa kun vielä olis ollut pari tuntia aikaa jäljellä)! Bea sai myös hienot aplodit rohkeasta toiminnasta! (yleisön joukosta alkuun kuulunut supina koirasta, jonka takajalatkin tutisee jo niin kovin, kun pelkää - loppuivat alkuunsa kun Bea paineli karhua vastaan). Bean kohdalla arvelinkin, että siltä luonetta löytyy, koska ihan on äitiinsä Lyyliin tullut :) 

Testi oli todella hyödyllinen. Saatiin paljon tietoa koirien luonteista ja rohkeudesta, käyttäytymismalleista ja toimintakyvystä. Ja tietyllä tavalla toimiessaan tiedetään että kannattaako JUOSTA JA LUJAA :) 

Olen todella ylpeä kaikkien suorituksesta! 

Ensi kesänä loppu laumasta testiin ja Tinkalle Villisika ja Ilves testiin. Laumatestin voisi myös enkkujen kanssa ottaa, niin näkisi kuinka ne toimivat laumassa ja esim. onko laumassa voima suurempi vai tuleeko pelkoreaktio kuitenkin vaikka muu lauma on tukena. 

Kuvassa Bea karhun kanssa.