7. maalis, 2018

ensimäinen vuosineljännes 2018

Ei ole mennyt ihan putkeen alkuvuosi. 
Pientä vastoinkäymistä vähän joka suunnasta. Turun näyttely meni ihan metsään, enkuissa Sisu ja Tupu teki ensiesiintymisensä kehässä ja olivat kyllä hienosti käyttäytyviä ensikertalaisia. Loistava esiintyminen molemmilta. Tuukka esiintyi täydellisesti, harmi, ettei tuomari osannut arvostaa Tuukan loistavaa persoonaa :) Patin kanssa ei kehään ehditty lainkan, koska kehä oli n. 3 tuntia myöhässä. 

Tammikuussa loppisiasena tippui koiranruokapurkki jalalle ja sitä on podettu nyt tänne maaliskuun alulle asti. Murtuma jalkapöydän pitkissä luissa. Vielä maaliskuun loppuun saakka sairaslomaa jotta paranisi kunnolla. Alkanut vähän tympiä koko kinkkaaminen (no jo sitä 8 viikkoa kinkattu, joten kai tää kolme viikkoa vielä menee). 

Raisan viime vuoden puolella syntynyt tyttötrio lähti uusiin koteihin ympäri pohjolaa (Tromssaan, Pelloon ja Tampere). Nimbuksen silmän kanssa oli ongelmaa, siinä on synnynnäinen vika ja kostutus tippoja joudutaan käyttämään ainakin toistaiseksi. Muuten ei näytä menoa haittaavan. Tyttötrio on tosi pikkusia, ekoilla rokotuksilla kävivät juuri ja 1500 g - 2000 g painot. 

Myyn pennut syntyivät alkuvuodesta, 5 poikaa ja 1 tyttö. Tyttö ja pienin pojista menehtyivät viikon sisällä. 4 poikaa jatkoivat vilkkaasti menoa, kotiutuen muutama viikko sitten omiin koteihinsa. Hekin ovat aika pienikokoisia ja kaikki todella hienoja. Heitä odotetaan näkyväksi näyttelyissä. 

Pojista Turkuun muuttanut Jaajo kävi jo kaimaansa Radio Suomipopin Jaajoa moikkaamassa Turussa 2000. aamulypsylähetyksessä :) 

Maaliskuussa ei paljon näyttelyitä ole, ainoastaan Jämijärvi ilmoitettu kasvarin verran porukkaa.

Pakaset on rajoittaneet ulkoilua (jalan ohella), mutta onneksi nyt alkaa tuo aurinko jo vähän paistaa ja kevättäkin olla ilmassa. 

Tinka ja Tuukka heelerit kävivät silmätarkeissa 1.3., molempien silmät terveet, samoin Tuukan polvet. Nyt voidaan odotella Tinkan juoksuja ja miettiä josko Tuukan ja Tinkan pentuja olisi tulossa kesälle.

Tupu (Flame Ear's Purpple Rose) on myös astutettu ja pentuja odotetaan syntyväksi tämän kuun lopulla. Samoin Maisa (Flame Ear's Gerbe Rose) on astutettu, sen tiinehtyminen on vielä arvoitu.

Mukavaa kevään odotusta!