28. huhti, 2019

Kevät 2019 näyttelyitä ja pentuja! Tentut kehissä.

Kevät on ollut aika tiivistahtinen. 
pentuja syntyi Kirvalle ja Maunolle 31.3.2019 5 kpl (jota edeltävästi tietysti astutusreissut ja juoksuhärdellit täällä kotona). Pinja astutettiin Veikolla huhtikuun alussa, pentuja odotetaan syntyvän viikolla 23 (mutu tuntumalla ja käytöksestä päätellen näyttäisi olevan tiine). Tinkan juoksua odotetaan, uros on jo valmiiksi katsottu, kunhan nyt aloittaisi sen juoksun. Kuinka se aina onkaan, että silloin kun sitä eniten odotetaan, niin sillon venytetään kyllä viimiseen asti :) 

Näyttelyissä on käyty jokusen kerran:

Turussa maaliskuussa (todella tiukka ja tarkka tuomari Kaisa Metteri-Gold ja vain 4 SA:ta 15 koiran joukosta) Bea PN2, Jamppa VSP,Halti VSP (Velipoika Billy oli ROP)

Ruotsin voittajassa Sundsvallissa käytiin Maijan ja Pertin porukan kanssa ja Mauri oli myös mukana Rähmän kanssa. Ruotsissa oli myös todella tiukka ja tarkka tuomari (Nina Karlsdottir) ja 16 koiran joukosta 5 sai SA:n. Peetu oli veteraaniluokassa ja vetäsi PU3 ja sai Sertin ja valioitui Ruotsin Muotovalioksi! Ja sai toki SEVV-19 tittelin!!! Isot onnittelut Pertti ja Maija!!
PU2 oli Jamppa saaden vara-CACIBIN. 

Hetta tenttu kävi ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään 9 kk 2 pv ikäisenä ja oli PN1, SERT, ROP, SEJV-19, SEV-19!! Suomen ensimmäiset tittelit tenterfieldeille!

Halti oli myös mukana ja PN1, SERT, ROP, SEV-19! 

Pääsiäisen näyttelyturneeseen kun lähdettiin, niin lauantai aamun Suomeen tulon jälkeen koirien vaihto kotona ja sen jälkeen suoraan Harjavallan näyttelyyn. Tuomarina Juha Putkonen joka oli myöskin tiukalla tuulella: vain 4 koiraa sai SA:n (11 koiran joukosta).
Melkein veteraani Bea oli PN2, sai erityismaininnan timmistä kunnosta ja lihaksista, suurista kulmahampaista ja upeasta tempereramentista! Mummeli tykkäsi kovin kun pääsi näyttelyyn pitkästä aikaa :)
ROP oli Lucan tytär Darya (Sinkon kennel), VSP Pyryn poika Aarne (Jadinella's kennel), PU2 veteraani Peetu!

Halti oli ROP. 

Myöskin Suomen 2 muuta tenttua olivat kehässä: Stevie PN1, SERT, ROP (ensimmäinen virallinen näyttely 9 kk 2 pv), Jaska sai tällä kertaa EH:n

Nyt alkaa kevään näyttelyturneet toden teolla, tänään on Kiuruvedellä kehissä Ipa ja Yoda. Tuukan luonnetesti on myös tänään Pöytyällä. Muuten meidät näkee toukokuussa seuraavissa näyttelyissä:

Pöytyä 4.5. (kasvatteja)
Tampere 4.5.  (Kasvatteja)
Tampere 5.5. (kasvatteja)
Roskilde Tanska 10.5. (koira muitten mukana)
Roskilde Tanska 11.5. (koira muitten mukana)
Pöytyä 11.5.
Roskilde Tanska 12.5. (koira muitten mukana)
Rauma 18.5.
Mynämäki 19.5.
Hamina 25.5.
Eura 25.5. (kasvatteja)

Onnea kaikille koitoksiin! Nauttikaa kevään auringosta ja elämästä!