7. maalis, 2020

Kennelin kuulumisia taas pitkästä aikaa

Melkein jo vuosi vierähtänyt edellisestä blogitekstistä. Vuosi on ollut aika ylä- ja alamäkeä, iloja ja suruja, kiirettä ja vähän liiankin kiirettä. On ollut sairastumisia niin itsellä ja perheellä kuin kasvateilla ja omilla koirilla. 

Kesä meni kierrellessä näyttelyitä ja tuloksiakin tuli, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Ulkomaan näyttelyissä käytiin viime vuonna taas pitkästä aikaa useammassa. Liettuassa, Latviassa, Virossa muutaman kerran, Ruotsissa ja Tanskassa. Valioitakin tuli useampia. 

Elokuussa tuotiin Australiasta toinen erä Tenterfieldin terrierejä, Pinni (skalawag Shes A Pinup Girl), joka omistetaan Sarin kanssa puoliksi ja asustelee Sarin luona Jyväskylän huudeilla, samassa satsissa tuli Vanttu (Triagen Le Fantome Delopera), joka omistetaan Merjan kanssa puoliksi ja asustelee tällä hetkellä mun luona. Vanttu on kun pieni valkoinen pesukarhu :D Samassa satsissa tuli kaksi muuta urosta ja yksi narttu. Tällä hetkellä Suomessa on tenttuja 8 kpl. 

Terrieri erikoisnäyttelyssä elokuussa oli hienosti huomioitu nämä erikoisemmat ja harvinaisemmat rodut ja heille oli järjestetty esittely. 

Bea täytti 8 vuotta ja pääsi veteraaneihin heinäkuussa. Sen jälkeen mummokoira onkin päässyt näyttelyihin ahkerasti ja hän on nauttinut täysin siemauksin <3 meno senkun muuttuu villimmäksi ja pomput parantuu :D

Jamppa sensijaan oli kesällä todella kipeä. Selkä kipeytyi erittäin pahasti, olin jo aivan varma, että viimeiset hetket koittaa. Selkä kuvattiin ja tutkittiin muutenkin, siellä on nikamissa tiivistymiä, mutta ei mitään selkeää joka kipeytymisen selittää. Käytiin kahteen kertaan Helsingissä osteopaatilla ja auottiin kaikki jumit mitä koiran kropasta löytyi. Vointi parani selkeästi. Sen jälkeen ollaan käyty keraan kuukaudessa hierojalla (Bea sekä Jamppa). Tällä hetkellä täytyy tosin myöntää, että talvisäät eivät Jampalle sovi vaikka joka kerta back on track päälle puetaan kun ulos menään, niin kostea ja kylmä sekä viima on täyttä mykkyä Jampan kropalle. Nyt on näyttelyt taas tauolla hetken, ennenkun tulee kesä ja lämpimät kelit ja saadaan selkä kuntoon. Sitten käydään vaan lyhyitten matkojen näyttelyt ettei tarvitse pitkiä matkoja autossa olla. 

Tanskan ja Ruotsin näyttelyt meni aivan nappiin, Ruotsissa oli hirveä määrä Tenttuja ilmotettuna ja oli todella mielenkiintoista nähdä millaisia heidän koiransa ovat. Siellä kun tätä rotua on kasvatettu jo monta vuotta. Mutta ei Suomalaisten tentut kyllä yhtään hävenneet ruotsalaisille, avoimmuudessa ja sosiaalisuudessa jopa voitettiin :) 

Loppuvuodesta sekä tämän vuoden alusta tuli ikäviä uutisia useammankin kerran. Lokakuussa kuoli kaksi kasvattia, toinen vatsataudin aiheuttamaan kuivumiseen, toinen dilatoivaan kardiomyopatiaan (DCM) aivan yllättäen molemmat. Molemmat vielä saman viikon aikana. Tammikuussa kuoli yksi kasvateista vatsatautiin/vierasesineeseen (diagnoosi on vielä epäselvä) ja nyt maaliskuun alussa toinen kasvatti dilatoivaan kardiomyopatiaan (DCM). Osanotot heidän perheilleen <3

Nyt on näiden DCMään kuolleiden koirien loput sisarukset menossa sydänultraan ensi viikolla, jotta nähdään mikä heidän kohtalonsa on. Jalostustoimikunnan kanssa on asiaa pohdittu jo ensimmäisen kerran marraskuussa ja pohditaan vielä lisää kunhan saadaan enemmän tietoa asiasta. Nyt vaan pidetään sormet ja varpaat ristissä, että loput olisivat terveet.

Vuoden 2019 tilastoista sen verran, että Flame Ear's kasvatit ovat käyneet
Terveystutkimuksissa kävi enkuista 18 kpl ja heelereistä 9 kpl 
Enkkujen kasvattajaryhmä esitettiin 9 kertaa
Enkuista 21 yksilöä kävi kotimaan näyttelyissä ja heelereistä 4 yksilöä
Enkkuja on käynyt ulkomaan näyttelyssä 25 näyttelyssä ja heelereistä 2 näyttelyssä
Enkuilla kotimaan näyttelykäyntejä 66 kpl ja heelereillä 14 kpl
Enkuilla virallisia titteleitä 9 kpl, epävirallisia 2 kpl

Tuhannet kiitokset kaikille kasvattien omistajille ja haltijoille, olette tämän kennelin kantava voima!! <3

Kohti uusia tuulia ja uutta vuotta 2020, nähdään kehien laidalla ja terveystarkeissa, tapahtumissa ja kaikessa muussa mitä keksitään. Tulkaa käymään, olkaa yhteyksissä, nähdään <3