22. kesä, 2020

Pentulaatikon kuulumisia ja muuta höpinää

Kevät meni koronan varjossa, mutta vaikkei näyttelyihin päästy, niin pentulaatikossa on kyllä tuhinaa ollut ja uusiakin pentueita on saatu ja toivottavasti tulollaankin. 

Peppi astutettiin maaliskuun lopulla. Uros jota oli tarkoitus käyttää oli hieman epävarmuutta siitä, että onko sillä siittiöitä ja otettiin varman päälle ja käytettiin keinosiemennystä jossa todettiinkin sitten, että uros tosiaan täytyy vaihtaa, koska uros on steriili tällä hetkellä, keinosiemennettiin sitten toisella uroksella. Mutta jotta homma olisi ollut mahdollisimman hankala, niin kaikkihan meni todellakin pieleen asiassa....

...proget otettiin keskiviikkona Pet-Vetissä, jossa olikin sitten oma progelaite rikki ja Koronan takia varaosan saanti saksasta kesti ja korjaajankin tulosta oltiin epävarmoja, ovella kolkutti Uudenmaan sulku joka oli alkamassa seuraavana päivänä, joten joutuivat lähettämään veret muualle testattavaksi. Soittivat sitten torstaina klo 14 aikaan ja ilmoittivat, että tänään olisi hyvä hetki astuttaa. Tarkoitus oli hoitaa siemennys Pet-Vetissä, mutta heidän siementävä eläinlääkäri oli sairastunut, joten eipä muuta kun etsimään äkkiä uutta paikkaa mihin lähteä. Vaihtoehdot oli joko Helsinki tai Tampere. Tampere voitti, koska Uudenkaupungin sulku tulossa, Tampereelle lyhyempi matka. Soitto siis sinne ja saatiin onneksi aika klo 18.40. Ei muuta kun Ystävä ja urokset sekä Peppi kyytiin ja hirmusta haipakkaan Tampereelle, aikaakin oli ruhtinaalliset 15 minuuttia ylimääräistä aikatauluun laskettu. Tosiaan uros jota oli ajateltu oli steriili, toinen uros toimi sitten kyllä täydellisesti, siittiöitä oli huimat määrät ja yli 85% liikkuvia. 

Peppi vaan valitettavasti jäi tyhjäksi. Kaikki klassiset tiineyden merkit ja vähän mahakin kasvoi, mutta vain valeraskauden sitten kehitti eli ei pikkuisia enkku vauvoja nyt sitten tullut. 

Elviira kuitenkin astutettiin ja pentujakin syntyi viisi. Tokikin synnytys ajoittui sitten juuri siihen saumaan, kun mun oli pakko olla hakemassa Saraa kotiin Ilomantsista, josta sen ostin takaisin, ja auttamassa mun vanhempia polttopuuhommissa. No mun mies on sen verran monen pentueen synnytyksissä ollut mukana, että hoiti hommat jo ihan mallikkaasti itsekin. Miä roikuin puhelimen ääressä takapäivystäjänä. Ja tokihan se synnytys piti ajoittaa keskiyölle. Ensimmäinen syntyi 01.00 ja viiminen 3.15. Tosin sen jälkeen oli tullut vielä bonuspentu. Joten saldo oli 3 poikaa ja 2 tyttöä. Ja ihan hirmusen vilkkaita ipanoita ovat olleet heti syntymästä asti. 

Tinka heelerin juoksua odoteltu toukokusta asti alkavaksi, nyt sitten 16.6. vihdoin aloitti. Ehkäpä meillä tänä kesänä on pieniä heeleri vauvojakin ;) 

Pinjan juoksua vielä odotellaan, sitten on tämän kesän pentueet täynnä. Loppu vuosi pyhitetään näyttelyille, elokuussa aloitetaan Porin näyttelystä (häkit on jo pesty ja koirat ilmotettu! Uusi jakkukin ostettu!! :D)

Kevään korona on vaikuttanut pentujen kysyntään, koska tuntuu, että vaikka enkkujen suosio on kasvanut tasaiseen tahtiin jo muutaman vuoden ja jonoa on varauksissa ollut jo pitkään, niin nyt on kysyntä räjähtänyt käsiin. Samoin heelereissä. En ole ehtinyt edes mainostaa että pentuja on suunnitteilla, kotisivuilla oli maininta että EHKÄ tulossa tänä kesänä, niin vain tämä aiheutti tulvan sähköpostiin. Ja edes juoksu ei ollut alkanut vielä. 

Ihmiset ovat todella malttamattomia. Valitettavasti vaan 5 pennustakaan ei voi 50 ihmiselle jakaa ja mullakin on se periaate, että ne joilla on multa jo ennestään koira ja haluavat toisen, niin niille menee ensin (he menee varauslistalla aina jonon ohitse). Samoin sijoituskoirat (yleensä narttu). Sen jälkeen sitten muut. Ja jokaiselle koiralle katson sopivan kodin sen mukaan millainen pentu on. 

Ihanaa aurinkoista kesää kaikille!