7. helmi, 2021

Uusi vuosi ja uusia kuulumisia 2021

Vuosi alkoi edelleen koronan merkeissä. Mihinkäs se nyt olisi äkikseltään hävinnyt, lähinnä vaan tuntuu kiihtyvän. Kotona siis ollaan ja ihmetellään. Joulukuussa käytiin astutusreissussa Pellossa. Normaalisti käydään nartun kanssa uroksen luona, mutta tällä kertaa käytiin uroksen kanssa nartun luona. Kiitos Katri Maunon lainaamisesta reissuseuraksi <3 Ja kyllähän se siltä näyttää, että Rina kantavana olisi. Nyt odotellaan vielä viikon verran, että pennut muhii massussa ja sitten saavat syntyä. Pennut syntyvät Pellossa Johannan ja kotiväen luona josta siirtyvät sitten 7 viikkoisina vasta tänne etelään. 

Emma heeleri valioitui viime vuoden puolella Suomen muotovalioksi sekä Latvian ja Liettuan muotovalioksi. Onnittelut kotiväelle <3

4 viikkoa sitten syntyi meillä (kennel Sinkon omistamat pennut) Hetalle Suomen ensimmäiset Tenterfieldin pennut. 3 tyttöä ja 1 poika. Yksi tytöistä oli valitettavasti niin ennenaikainen ja pieni, vain 42 g, ettei se selvinnyt. Pikku-Jaska ja tytöt ovat kyllä kasvaneet kovin ja sinnikkäitä pikkuisia (Jaska vähän enemmän isompi kun pieni :D )

Vuoden vaihteessa saatiin vihdoin ulkotarhatkin valmiiksi. Pati pääsee päivisinkin ulkoilemaan oman mielensä mukaisesti ja sisätiloihin silloin kun haluaa. Poika selvästi nauttii kun saa olla ja mennä miten haluaa ulos ja sisään. Näkee ohikulkijat ja voi tervehtiä jo heti portilta kotiin tulijat. Pikkukoirat ja Tuukka ei vielä voi työpäiviä olla ulkona, kun verkkokate puuttuu tarhojen yltä. Maakotkat ja merkikotkat on sen verran isoja, että vievät tuommoset alle 10 kg koirat hetkessä tarhasta. Samoin ilveksiä on täällä niin paljon, että en uskalla pihalle jättää vahtimatta. Ilves tosin on aika arka eläin, joten se pienempi paha, mutta maakotkia tässä on näkynyt ja niiden pesä on tuossa aika lähellä metsässä, ja olenpa nähnyt niiden nostavan supin puun oksalle, joten vahvoja ovat ja valtavan kokoisia lintuja, joten säästän koirani niiden nokasta ja kynsistä :) Sudet on vielä pihalta pois pysyneet, vaikka niitäkin tuossa kulkee muutaman sadan metrin päästä. Mutta tuohan tuo verkkokate siihenkin turvaa. 

Terveystarkeissa on käyty muutaman koiran kanssa.

Tenterfildinterrieri Vanttu kävi silmä- ja polvi tarkeissa ja sydänkuuntelussa.
Silmissä oli PPM vasemmassa silmässä (sikiöaikainen verisuonijäänne, ei meritystä jalostuskäytössä, kunhan toinen osapuoli on terve), polvet on 1/1 (se on toki harmillista, mutta eläinlääkärin mielestä jumppaamalla voivat vielä vahvistua. Ei estettä jalostuskäytölle, toki rotukin on niin pieni Suomessa, että meillä ei ole varaa poistaa 1/1 polvisia pois jalostuskäytöstä tässä vaiheessa). Sydänkuuntelu oli puhdas, ei sivuääntä. 

Enkuista käyneet seuraavat tarkeissa:
Milo silmät terveet, polvet 0/0. Kiitos Juuli, kun käytit Milon tarkeissa <3
Sara silmät ja sydän kunnossa, polvet 0/0. 
Mimmi silmät ja sydän kunnossa, polvet 0/0. Kiitos Pia kun toit Mimmin tarkeille <3
Eilenah silmät ok, polvet 0/0. Kiitos Tuija <3
Kirva silmät ok, polvet 0/0. Kiitos Tuija <3

Nyt helmikun paukkupakkasilla odotellaan kevään saapumista ja juoksujen alkua. Tenttuvauvoja suunnitteilla keväälle/kesälle, enkkuvauvoja tulossa myös, heeleitä kesälle/syksylle. 

Pysykää kaikki terveinä ja nauttikaa kotoilusta ja ulkoilusta

P.S. Kukkis lähettää hampaiset pusut teille kaikille <3