2. touko, 2021

Kevättä ilmassa

Hei taas pitkästä aikaa. 
Kevät keikkuen tulevi, vaikka välillä tuntuu, että takatalvi tulee monta kertaa ja kylmät säät senkun jatkuvat. Muutaman lämpimän päivän aikana koirat nauttivat erityisesti lämpimästä auringosta. Nyt taas ei niin paljon, kun kylmä tuuli tuntuu menevän luihin ja ytimiin. 

Tuukka ja Pati chillailivat uusissa tarhoissa terasseilla, jotka päivän auringon oikein imivät itseensä. Tarhoissa hieman vielä pohjien osalta tekemistä ja hiekkaa tarvii lisää, mutta omat vehkeet kun ei ihan kaikkeen taitu, eli etukuormaajaa ei itsellä ole ja naapurin etukuormaaja on nyt sen verran kiireinen peltotöissä, eikä vihannesviljelijää viitsi häiritä kiireisimpään aikaan  joten meillä kestää hiekat kyllä pihassa odottaa hetken pidempään. Lisäksi susien ja ilvesten takia aiotaan laittaa kate päälle eli kunnon verkotus, ettei tarvitse miettiä koska susi käy syömässä koirat. Eipähän tarvitse ainakaan sen jälkeen miettiä, että "olisi pitänyt"  

Tuukka ja Pati on rauhoittuneet kummasti, kun pääsevät sisään ja ulos oman mielensä mukaan työpäivin aikana. Sisällä on lämmin tila, jossa nukkua silloin kun haluaa ja ulos pääsee ohikulkevia ihmisiä katsomaan silloin kun haluaa tai tarpeilleen silloin kun hätä on. Tämän lisäksi tietysti pääsevät muutenkin muitten koirien kanssa riehumaan pihalle ja metsään. 

Estivätpä koirapojat yksi yö murtovarkaudenkin, kun 4 aikaan pitivät niin kovaa meteliä, että jopa miä heräsin katsomaan, että mitä tapahtuu ja hiipparit eivät ehtineet kuin pihalle asti kun hurjistunut emäntä säikytti ne tiehensä. 

Kevät on ollut muutenkin aika kiireistä aikaa. Kaikkien juoksut on hypännyt maalis-huhtikuulle, jopa niiden joiden juoksuja ooteltin vasta kesäkuulla tai viime elokuulla....no se on sitten kaikki vuoden astutukset kerralla (härre good...arvatkaa onko kasvattajan kesäloma täyteen buukattu....taidan tarvita lomaltapaluuloman).  No mitäpä sitä muutakaan tekis, kun ei ole näyttelyitä eikä mitään muutakan mihin pääsisi. 

Meidän kennelin ensimmäiset Tenterfieldin terrieri pennut syntyivät 25.4. <3 voi ihanuus mitä pieniä pyöriäisiä he on. Ja Pinni mamma hoitaa niin hienosti pentujaan. Pennut syntyivät Pinnin kotona Jyväskylässä yhteistyökenneli Rosehunterissa ja siirtyvät sieltä sitten Pinnin kera n. 5 viikkoisina tänne meille jossa sitten pennunkatsojat saavat niitä tulla ihastelemaan. 

Eilen oli vihdoin viimein jotakin koiratapahtumaa. Merihurtat järjesti Uudenkaupungin Ihalan leirintäalueella match shown. Järjestelyt oli huikean hienot ja puvustukseenkin oli panostettu aivan upeasti. Merirosvo tuomari arvosteli ja kerrankin oli panostettu ajan kanssa siihen, että koiraa liikutettiin. Meillä oli pikkupennuissa Hilda heeleri, joka oli käynyt kerran ennen ja Aamu englanninkääpiöterrieri ensimmäistä kertaa missään koiratapahtumassa. Hetki meni ennenkuin namit unohdettiin mitä kehään oli kylvetty, mutta pikkuhiljaa ne unohtui ja homma alkoi luistaa. Ja harjottelemaanhan sinne mentiinkin. Aamu meni loppujen lopuksi kuin vanha tekijä, jaksoi todella hienosti kesittyä (kehä kesti oikeasti ainakin sen 20 minuuttia, joka on hirmu hyvä juttu, koska niin se saattaa oikeassakin näyttelyssä kestää). Hilda oli pikkupentujen BIS3 ja Aamu pikkupentujen BIS1 ja molempien häntä heilui loppuun saakka <3 Kumpikaan ei hätkähtänyt meteliä, jota oli tarkoituksella laitettu kaiuttimista tulemaan, ei erikoisia pukuja, ei kovaa ääntä, ei mitään. Ja ihme kyllä, kumpikaan ei edes haukkunut vieraita koiria (mikä oli kyllä suuri plussa). 

Ja Aamu jaksoi vielä aluksi mennä Helmin kanssa lapsi-koira kisassakin ja esiintyi upeasti! Kumpikin oli ihan ekaa kertaa kehässä!

Ja Hilda näki sisarensa Miisan, riehuntakaveri ja yhteinen sävel löytyi heti <3

Hyvää vappua ja kevään/Kesän odotusta kaikille!!!