31. heinä, 2022

Kesää on vielä jäljellä....

Hei taas pitkästä aikaa.

Kesäloma oli ja meni, se vietettiin kotona akkuja ladaten. 
Kesäkuussa syntyi myös Hettan ja Vantun pennut 6 kpl (3+3) ja kohta he kaikki muuttavat jo omiin koteihinsa. 

Juhannuksena tiimi vahvistui uudella tenttu neidillä nimeltään Hymy. Hymy on Aamun ja mun yhteisomistuksessa ja sitä tullaan varmasti näkemään kehissä :) 

Kukkiksen polvi alkoi vaivata kesäkuun loppupuolella. Yhtäkkiä se ei pysynyt enää paikallaan vaan lumpsui jatkuvasti pakaltaan. Oli selkeästi kipeä. Kukkis ei tahtonut liikkua vaan istui pihalla, joka ei todellakan ole sille ominaista. Käytiin Petvet Ortossa ja ortopedi tutki polvet. Molemat polvet luksoituivat pois paikaltaan ja tulos oli 3/3 ja leikkausharkinta. Harkinta nimenomaan sen takia, että koska Kukkiksella on neurologinen sairaus, jonka elinaika ennustetta ei tiedetä, niin onko järkevää leikata molemmat polvet, kun se tietää usean viikon häkkilepoa ja pitkää kuntoutusta (polven lumpioiden paikkaa pitäisi myös siirtää ja sen takia leikkauksen jälkeen täydellinen häkkilepo). Lisäksi vakuutus on rajannut meidän kohdalla neurologisen sairauden vuoksi myös tuki- ja liikuntaelinsairaudet pois korvauslistalta. Olen itse samaa mieltä että leikkaus ei ole kannattava, koska se on ensinnäkin kallis (n. 2500e koska molemmat polvet pitäisi leikata) ja koska Kukkis joutuisi olemaan häkkilevossa, joka on sille kauhistus. Niinpä teimme päätöksen, että kipulääkekuuri viikoksi ja katsotaan miten etenee ja kivun sallimissa rajoissa mennään niin kauan kun pärjää. Jos kivut tai luksoituminen pahenee, niin sitten Kukkanen saa liitää vapaana vihreillä nurmilla. Päätös on todella raskas jo etukäteen, mutta koiran ehdoilla on mentävä ja tämä tiedettiin jo silloin kun kukkasen päätetiin vammasta huolimatta antaa elää. Tällä hetkellä kukkis on oireeton ja kivuton, eli polvet stabiilit juuri nyt.
Voin lämpimästi suositella Pet-Vet Ortoa, ortopedi oli todella asiansa osaava ja antoi rehellisen mielipiteensä asiasta. Saman vaivan takia toinen sisarus käynyt myös ortopedillä Evidensiassa ja hinta-arvio leikkaukselle oli 5000e ja jo pelkkä lääkärikäynti maksoi melkein 500 e (meillä käynti oli 112e). Eli tässäkin kohtaa kilpailutus kannattaa. 

Tinnin astutus ei onnistunut ja pentuja joudutaan odottamaan vielä eli seuraava juoksu n. puolen vuoden päästä. Ehkäpä silloin tärppää. 

Heinäkuussa käytiin Paimentamassa Woollandiassa, Somerolla. Mukana oli Tinni, Emma, Elli ja Vänskä. Tinnin mielipide oli painokelvoton, häntä ei kiinnostanut mikään muu kun lehmän läjät ja lampaan kasat, Tinni joutuikin suihkuun kun tultiin kotiin, koska koko koira oli ihan parfymoitu paskalla. Valjaat ja jälkiliinakin meni suoraan pesukoneeseen. Emman, Ellin ja Vänskän suoritukset oli upeita. Niin hieno katsoa kun nuoriso toimii ja on paloa asiaan. 

Heinäkuussa oli myöskin heelereiden 20v erikoisnäyttely Kaarinassa Tuorlan majatalon pihalla. Koiria oli ilmoitettu huikeat 86 kpl. Meidän porukka pärjäsi loistavasti englantilaisilla tuomareilla. 
Tinni AVO-ERI, Emma VAL-ERI, Tinka VAL-ERI, Vänskä JUN-ERI, JUK3 SA, Telma JUN-ERI JUK4 SA, Elli NUO-ERI NUK1 SA PN3 (57 nartun joukosta). Flame Ear's Kasvattaja ryhmä ei sjoittunut 9 kovan kasvattajaryhmän joukossa, mutta se esitettiin hienosti Pinjan johdolla, koska mulla oli kunnia osallistua Pian Pinpoint kasvattajaryhmään. Aisla oli myös mukana ja hän nautti päivästä täysin siemauksin kun sai leikkiä Vänskän ja muiden kanssa <3

Helsingin kesänäyttely oli samana viikonloppuna Paimennuksen kanssa ja siellä kävimme Ronjan kanssa. Vettä tuli kun saavista kaataen juuri ennen kehää, oltiin likomärkiä ja koirat ilmaisi tyytymättömyytensä asiaan ja kaivaituivat peittojen alle häkkeihin entistä tiukemmin. Kehä meni kuitenkin odotettua paremmin. Sylvi oli JUN-ERI JUK3, Manna yllätti iloisesti ollen AVO-ERI AVK1 SA PN3 SERT! Bea VET-ERI VEK2 SA. Tentuissa Milo sai JUN-ERI JUK1 ja Manda JUN-EH JUK1

Seuraavana viikonloppuna Manna matkasi Iidan ja Riikan matkassa Tartoon ja sai 3 päivänä sertit eli siitä tuli VIRON VALIO!  Samoin Lokista tuli VIRON JUNIORI VALIO! <3 IPaljon onnea ja iso kiitos kun otitte Mannan mukaan. 

Porin näyttely oli eilen ja se meni enkkujen osalta kohtuullisen hyvin. Ainoastaan Jaffa ei nyt riemastuttanut käytöksellään ja sai EVA:n. Muuten tulokset olivat hyviä: Unna oli AVO-ERI AVK1 SA PN2 SERT VARA-CACIB, Saaga AVO-ERI AVK2 SA PN3 VARASERT, Manna AVO-ERI AVK4, Sylvi JUN-ERI JUK2, Bea VET-ERI VEK2, Myy VET-ERI VEK3, Rähmä VET-ERI VEK4, Aamu NUO-ERI NUK1, Hiski AVO-EH AVK2, Velho AVO-EH AVK3, Kasvattaja luokka KASV1 KP ROP-KASV

Tentuissa Milo JUN-EH JUK1, Manda JUN-EVA (tuomari ei halunnut edes koskea, koska Manda oli sitä mieltä että hän haluaa kiivetä mamin syliin, mutta arvostelu oli todella upea! Ja Mandalle jäi positiivinen kuva näyttelystä). 

Koko kesä ollaan näyttelytoimikunnan kanssa puuhattu Englanninkääpiöterrierien ensimmäistä virallista näyttelyä ja se alkaa pikkuhiljaa lähestyä. Viime hetken vastoinkäymisiä tuli viime viikolla roppakaupalla, kun ruusuketilausta ei saada aluperäiseltä tomittajalta painon sairastapauksen vuoksi ajoissa, nyt on uusien ruusukkeiden metsästys menossa. Samoin pokalilaatat on edelleen vaiheessa, koska painosta ei saada ketään kiinni (yritys jatkuu ensi viikolla). Tuomari joutui perumaan osallistumisensa ja uutta tuomaria etsitään kiireen vilkkaa. Mutta kyllä tämä vielä iloksi muuttuu 👍

Kesää on vielä jäljellä ja meidät tapaa tenttusten kanssa kehistä seuraavaksi Kuopiosta ensi viikonloppuna 6. -7.8., enkkuja samoin matkassa mukana. Turusta 13.8. Enkkut, tentut ja heelerit.  20.8. Helsinki Tuomarikartanon vinttikoirakeskus englanninkääpiöterrierien erikoisnäyttely. 

Syksyn näyttelyt on vielä vaiheessa, mutta arvelisin, että 4.9. mennään Valen kanssa pentunäyttelyyn Tampereelle, jotta saadaan hänenkin näyttelyura käyntiin. 

Mukavia elokuun päiviä kaikille, hyvää lomaa niille jotka vasta lomalle jäämässä.

Nähdään!