Esittely ja historia

Nimeni on Jaana Immonen-Sillantie ja kasvatan englanninkääpiöterrierejä, heelereitä  ja tenterfieldinterrierejä kennelnimellä Flame Ear's. Kasvattajakurssin suoritin huhtikuussa 2011. Olen allekirjoittanut Suomen kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Asun mieheni kanssa Laitilassa 

Olen jäsenenä Suomen kennelliitossa, Suomen Terrieri järjestössä ja Suomen Englanninkääpiöterrierit yhdistyksessä (aiemmin englanninkääpiöterrierit alajaosto), Suomen Lancashire Heeler yhdistyksessä sekä Suomen koirankasvattajat yhdistyksessä (SUKOKA). Toimin aiemmin Suomen Englanninkääpiöterrierit ry:n hallituksessa sihteerinä sekä kerhotuotevastaavana, sekä kuuluin lehtitoimikuntaan. Tällä hetkellä kuulun yhdistyksen jalostustoimikuntaan, hallitukseen ja näyttelytoimikuntaan.

Elämääni on kuulunut jo pienestä pitäen eläimet, sillä olen asunut koko lapsuuteni maatilalla Kaakkois-Suomessa. Meillä on aina ollut koiria.

Lapsuuden kodista muutettua omaan kotiin tuli ensimmäinen oma koira, joka oli Doberman-uros Dalikan Jacques Top Gun (Dali) sen jälkeen Doberman-narttu Dalikan Felinda (Elli). Myöhemmin ovat olleet papillonit Beau Savage Flyingmemories (Niki) ja Beau Savage Joco Fly High (Jasper). Vuonna 1999 minulle tuli ensimmäinen englanninkääpiöterrieri Beau Savage Brave Heart (Bruno, Ruttu). Silloin rotu oli varsin uusi Suomessa ja koiria vain n. 30 kpl. Muutaman vuoden kuluttua tuli Beau Savage Chatelaine (Iita) ja vuonna 2010 aloitellessani uudelleen näyttelyharrastusta Beau Savage My Loved One (Lyyli). 

Tällä hetkellä kotona asuu 3 Lancashiren Heeleriä, 2 Englanninkääpiöterrieriä ja 1 Auvergnenseisoja, 1 Amerikankääpiökettuterrieri ja 3 Tenterfieldin terrieriä sekä 2 kissaa. 

Koiramme elävät normaalia arkea ihmisten seurassa, meillä ei ole erillisiä kenneltiloja.  Tarkoituksena on kasvattaa hyväluonteisia rodunomaisia yksilöitä niin harrastus kuin kotikoiriksi. Valitsemme tarkoin jalostukseen käytettävät yksilöt. Painotamme koiran terveyttä ja tutkimme englanninkääpiöterriereissä ja tenterfieldinterriereissä koirat kahden vuoden välein silmien osalta ja tarkastamme polvet vuoden ja kolmen vuoden ikäisenä. Heelereissä silmien terveytilannetta seurataan vuoden välein, polvet tutkitaan vuoden ja kolmen vuoden ikäisinä. 

Mikäli haluat tietää lisää rodusta ja koiristamme tai olet kiinnostunut pennun hankinnasta, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää. 

Kommentit

Pirkko Virtanen

14.07.2019 13:52

Onko heelerpentuja, olisin kiinnostunut?

Kirsi Gustafsson

09.02.2019 19:42

Hei
Olen kiinnostunut eng.kääpiökoirasta.Rodusta ei ole kokemusta.
Kotona on tanskalais-ruotsalainen pihakoira 9v leikattu uros.Rotuun olisi mukava ensin tutustua ja sitten harkita mitä rotu vaikuttaa

Uusimmat kommentit

02.04 | 10:33

Hei
Molemmat ovat n. 34 cm korkuisia. Taika kisaa agilityssä mini luokassa. Luonteeltaan ovat sosiaalisia ja vilkkaita molemmat.

01.04 | 17:19

Moikka, minkähän kokoiset Taika ja Waara eli 24.2. syntyneen vapaana olevan tyttöpennun vanhemmat ovat? Entä minkälaisia ovat luonteiltaan?

16.12 | 08:59

Hei. En varaa koskaan suoraan pentua näkemättä perhettä mihin se on menossa, mutta laittele mulle meiliä ja kerro hieman lisää itsestäsi/perheestäsi ja millaista koirakaiffaria olet etsimässä.

15.12 | 17:56

Moi, voiko tulevaan 1/20 pentueeseen tehdä alustavaa varausta?

Jaa tämä sivu