Englanninkääpiöterrieri - English Toy Terrier (Black & Tan)

Englanninkääpiöterrieri (ETT) on vanhin englantilainen kääpiökoirarotu. Se tunnetaan historiassa ilmiömäisen nopeana rottien tappajana.

Se on sirorakenteinen, tyylikäs ja tiivis koira, jolla on terrierin luonne ja olemus. Rotu on uskollinen ja kiintyy syvästi perheeseensä. 

Englanninkääpiöterrieri on kaikkialla harvinainen rotu. Suomessa syntyy vuosittain 30-70 pentua. Viimeisen viiden vuoden aikana maahamme on tuotu yhteensä 24 koiraa mm. Britanniasta, Yhdysvalloista, Australiasta, Ruotsista ja Norjasta jalostuspohjaa laajentamaan. Pohjois-Amerikassa (USA:ssa ja Kanadassa) englanninkääpiöterrieriä ei tunneta erillisenä rotuna, vaan ne rekisteröidään manchesterinterriereinä ja erotetaan näyttelyihin Toy Manchester Terrier -variaatioksi (TMT). Kotimaassaan Englannissa ETT luokitellaan kääpiökoirien ryhmään. FCI-maissa rotu kilpailee näyttelyissä terrieriryhmässä (FCI 3).

Nopea ja ketterä rotu soveltuu esim. agilityyn, viehejuoksuun tai vaikkapa koiratanssin harrastamiseen. ETT on valpas ja nopeaälyinen koira, joka oppii helposti uusia temppuja.

Vaikka koira ei ole suuri kooltaan, se tarvitsee liikuntaa ja aktiviteetteja, pelkäksi sohvakoiraksi siitä ei ole. Se rakastaa lämpöä ja nukkuu mieluiten omistajansa kyljessä peiton alla tai etsii köllöttelyyn aurinkoisimman paikan sisällä tai ulkona.

Vaatii ehdottomasti peruskoulutuksen ja hyvän sosialistamisen. 

Lisää tietoa Englanninkääpiöterriereistä löytyy Suomen Englanninkääpiöterrierit yhdistyksestä http://www.englishtoyterriers.fi/

Kuva Aino Pikkusaari

Kuva Aino Pikkusaari

Uusimmat kommentit

02.04 | 10:33

Hei
Molemmat ovat n. 34 cm korkuisia. Taika kisaa agilityssä mini luokassa. Luonteeltaan ovat sosiaalisia ja vilkkaita molemmat.

01.04 | 17:19

Moikka, minkähän kokoiset Taika ja Waara eli 24.2. syntyneen vapaana olevan tyttöpennun vanhemmat ovat? Entä minkälaisia ovat luonteiltaan?

16.12 | 08:59

Hei. En varaa koskaan suoraan pentua näkemättä perhettä mihin se on menossa, mutta laittele mulle meiliä ja kerro hieman lisää itsestäsi/perheestäsi ja millaista koirakaiffaria olet etsimässä.

15.12 | 17:56

Moi, voiko tulevaan 1/20 pentueeseen tehdä alustavaa varausta?

Jaa tämä sivu